Gelderland meubelen

Robeerst Interieurs > Merken > Gelderland

© Gelderland

Hoekbank

Model 6511 .

De 6511 is al jarenlang een succes in de Gelderland collectie. Door het grote aantal mogelijkheden biedt deze serie voor alle interieurs een betaalbare oplossing. De kubistische vorm met de kenmerkende brede armleuning is een perfecte basis in elk interieur, de stofkeuze bepaalt de uitstraling van de bank. Ook verkrijgbaar met een smallere armleuning. De metalen poot is leverbaar in diverse kleuren.

Gelderland Collectie 6511 hoekbank
Gelderland Collectie 6400 halfronde bank
Halfronde bank

Model 6400 .

Rijkdom door eenvoud. De 6400 bank oogt kubistisch en heeft tegelijkertijd een zachte uitstraling. De vulling van de bank is afgewerkt met een zacht dekbed gevuld met zachte materialen. Het comfort van een kussenbank en toch een strakkere look.

Het ontwerp van de 6400 is tijdloos en biedt ongekend comfort. Er is keuze uit diverse maten banken en hoekopstellingen, bijvoorbeeld met een 35 graden hoek, maar ook als solitaire fauteuil of loveseat is hij prachtig. De poten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren of in hout.

Fauteuil

Model 7400 .

De 7400 draaifauteuil vindt als een kameleon zijn plek in elk interieur. De strak gestoffeerde schaalvorm oogt puur en elegant. Een mooie combinatie met de bijpassende voetenbank. Het draaibare onderstel is verkrijgbaar in glanzend en mat chroom of matzwart metaal.

Gelderland Collectie 7400 stoel
Gelderland Collectie 7610 bank met topmatrasje op zitting
Bank

Model 7610 .

Het kussen in de zitting van de 7610 is  los gestoffeerd van de romp, maar is  wel vast verbonden met de hoes. Hierdoor oogt de bank minder strak dan de verder identieke 6511 bank, maar blijft het kussen wel op zijn plek. De 7610 heeft bovendien een iets zachter zitcomfort. Beide series zijn te combineren en compleet gelijk in mogelijkheden. De metalen poot is leverbaar in diverse kleuren.

Deze uitgebreide serie is ook verkrijgbaar zonder zitkussen: model 6511

Rechte bank

Model 7840 .

De 7840 Pillow is de eerste bank van de hand van Lex Pott. Een ingetogen ontwerp in lijn met de designhistorie van Gelderland. Hij combineert een fraaie kubistische vormgeving aan de buitenkant met een comfortabele zachte binnenkant in de vorm van een “Pillow”. Lex bedacht de serie vanuit één basismodule: de zitting. Door dit te combineren met zij- en achterkanten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Gelderland Collectie 7840 rechte bank
Hoekbank 4800
Hoekbank of rechte bank

Model 4800 .

Deze moderne klassieker maakt al sinds 1982 deel uit van de Gelderland collectie. Prachtig solitair of als hoekopstelling, met chaise longue of als fauteuil. Herkenbaar aan de elegante armen en bijzondere voet die verkrijgbaar is in diverse kleuren. De 4800 is in 2021 uitgebreid met de 4850; een complete serie met een ander comfort dat zich kenmerkt door een diepere zit.

Bankje

Woody .

De Woody bank van Bart Vos is stoer en comfortabel. Een fauteuil die door de jaren heen alleen maar mooier wordt. De houten armleggers zijn afgerond waardoor ze fijn aanvoelen in de palm van de hand. Het frame van de Woody is een eigenwijze tegenhanger van de dikke comfortabele kussens. Ook verkrijgbaar als fauteuil en met voetenbankje.

Gelderland Collectie 6401 Woody bank
Gelderland 7880
Combi bank

Model 7780 .

De 7780 lounge bank van Bart Vos bestaat uit verschillende modules. De basiselementen zijn comfortabel en robuust met een heerlijk brede armleuning. De rol achter de rugkussens zorgt voor een speels accent en geeft extra zitcomfort. Creëer een zit-eiland of stel met een paar modules een hoekopstelling met comfortabele voetenbank samen.

Rechte bank

Model 10010 Prime .

De Prime is een uitgebreid en modulair ontwerp, verfijnd maar vol genuanceerd karakter. Het silhouet van de bank is vanuit alle hoeken bijzonder. De bank oogt direct comfortabel, door de dikke bijna wulpse zitting is deze zacht en toch architecturaal. De armkussens hangen over de rand van het slanke onderstel.

Bij het ontwikkelen van de Prime is bijzondere aandacht besteed aan duurzame productie en materiaalgebruik. De kussens, arm- en rugleuningen kunnen zonder veel omhaal los van het frame worden gehaald. Dit komt ten goede aan de levensduur en de onderdelen kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Studio Truly Truly heeft bij dit ontwerp gekeken hoe de bank in delen gemaakt kan worden om de herbruikbaarheid en duurzaamheid te vergroten. Het traditionele houten frame is vervangen door een uniform aluminium chassis. Deze manier van produceren (gebruikelijk in de auto-industrie) vindt de huidige manier van denken over de productie van banken opnieuw uit. Zo kan hetzelfde frame van de Prime 10010 worden gebruikt in verschillende toekomstige ontwerpen. Hiermee hebben we recycling een stap verder gebracht dan de traditionele cradle to cradle van duurzame materialen. Bij het ontwerp van de bank hebben we het grootste deel van het schuim vervangen door natuurlijke veren en 96% van het lijmproces geëlimineerd.

Een mooi vervolg op de duurzame tradities die al diepgeworteld zijn bij Gelderland, zoals het gebruik van massief en gelaagd beukenhout en vervangbare hoezen.

Gelderland Collectie 10010 Prime rechte bank
Endless bank 2505
Hoekbank

Endless .

De naam Endless verwijst naar de oneindige mogelijkheden van deze bank. Deze stoere kussenbank heeft verschillende elementen om een heerlijke zithoek mee te bouwen, inclusief chaise longue of met losse poef.

Zitcombinatie

Model 10000 .

Voor het ontwerp van de deze uitgebreide elementenbank heeft Bart Vos zich laten inspireren door de vormen uit het werk van De StijL oprichter Theo van Doesburg. Zo ontstond een functioneel, eigentijds en comfortabel meubel programma met talloze mogelijkheden. Ieder element is zelfstandig of in een combinatie als set of compleet ziteiland te gebruiken. De twee verschillende zitdieptes kunnen met elkaar gecombineerd worden. Hierdoor wordt het speelse karakter van de Van Doesburg nog verder vergroot.

Gelderland Collectie 10000 zitcombinatie
  • Aanvullende informatie
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.